MAZDA RX-7 CABRIO     OPEN                        update: 24-03-2008      
    Constuction, feeling,  rain and wind   
   
    Buienradar.nl

Weather For Dutch RX-7 cabrio drivers  -- Open of dicht --
Moet het kapje open of moet het kapje dicht?Kijk maar eens goed naar de buienradar.

  • Deze week
    Zoals het er voor de komende week uitziet zullen er slechts spaarzame momenten zijn. Het is zelf zo dat er nu eind maart nog steeds gestrooid wordt, en dat is beslist niet best voor de koets.

    Dakbediening

    De bediening van het dak wordt gestuurd door microprocessors. De simpele aanraking van een toets is voldoende om het dak te openen of te sluiten. De achterruit kan worden verwarmd De RX-7 Cabriolet is gewoon een klasse apart. Ieder cabrio-rijder heeft eens in zijn leven het moment gekend dat de bediening van het dak niet meer werkt. Dan kom je er achter dat je de handrem ook aan moet trekken om het dak te kunnen sluiten, dat staat natuurlijk wel in het handboekje , maar dat lezen we pas als we het echt niet meer weten.


Een vleugje durf
....een enorm verschil
Met deze kop opent een Mazda folder uit 1990; dan de volgende tekst: Het is fijn om de wind door je haren te voelen. Het gevoel van rijden in de open lucht is plezierig. Maar als de wind door het interieur jaagt, geeft dat problemen. Die heeft Mazda echter opgelost dankzij de airflow/windblocker techniek.

Windblocker 'technologie
Het geheim ligt in Mazda's originele, 'windblocker' technologie  waardoor windvlagen van buitenaf worden voorkomen, Ook is daardoor windruis gering en is zelfs bij hoge snelheden efficiŽnte verwarming mogelijk. Dat het echt werkt blijkt uit het feit dat ik op paaszondag 23-03-08 een rondje ging rijden met buurman Lex. 'Bijna geen wind om de oren vertelde ik hem, maar nadat we wat harder gingen rijden werd het wel heel winderig. Opeens bedacht ik dat ik die klep achter de stoelen  "de windblocker"niet omhoog had staan.  De auto werd naast de weg gezet, de windblocker klep omhoog geklapt en in een aangename windstilte kon de tocht worden voortgezet. Het werkt dus echt. Vandaar dat al die andere cabrio's van andere fabrikanten dat onder de meest speelse namen later hebben nagemaakt.

Als je de kap dicht hebt dan is het heel stil.
Het interieur draagt hier ook toe bij, omdat het dakpaneel is gemaakt van harde kunststof, waardoor trillingen worden verminderd. Bovendien blijft de windvrije cockpit tijdens regenbuien droog  dankzij een 'onzichtbare  sluiting'. Nou dat is mooi, het werkt zelfs. Alleen een stoplicht werkt dan zeker niet mee. Dit tot vermaak van de mede automobilisten en de kinderen daarvan. Als de kap dicht is is het rondomzicht niet best, vooral naar achteren zie je haast geen bal. Conclusie: open rijden en niet zeuren als het weer niet goed meewerkt.
 


BACK TO THE MAIN MENU