DRIVING the MAZDA RX-7 CABRIO                   update: 25-03-2008                   
      First impressions, the real fun!        REVS REVS...                                                                        
    22-02-08: Eerste indrukken
 
Ik kan inmiddels
wel wat over de eerste rijdindrukken vertellen. Op mijn Atiwe velgen zaten aan de voorzijde te grote banden, elke keer als de auto over een heuveltje ging dook de koets op de band. Dat is dus niet leuk zeker niet hier in Nederland. Een scherp bocht nemen was ook al niet mogelijk.

Bij een bekende bandenfirma in Druten ben ik eens gaan vragen wat er aan te doen viel. Het voorstel van hun was de 225 brede Uniroyals  te vervangen door 205 Uniroyals of Michelins. Michelin dus wat mij betreft. Duurder, maar ik heb er nog nooit spijt van gehad.

Maar nieuw bestellen, en dat het dan nog steeds 'aanloopt' is niet slim. Een test setje moest uitkomst brengen. Die heb ik donderdag avond 21-02 opgelegd en op de natte en modderige wegen rond Druten uitgetest. De kleinere banden liepen niet meer aan. Dat was dus mooi opgelost.  De mooie velgen voor mochten dus blijven.  De eigenaar van de bandenfirma -H van der W- wilde ook wel eens weten hoe zo'n snelle Mazda met Wankelmotor zou rijden. 

BIJNA PLAT!
En dat heeft hij geweten: Nou nou; en ik ook! Gelijk na de eerste beste rotonde, vol accelererend en reeds op vrij hoge snelheid was ie hem volledig kwijt. Daar zwiepte de achterkant ineens flink in de rondte. Na wat niet na te vertellen stuurbewegingen en veel asfalt kwam allemaal maar net goed.

Verder maar wat rustig aangedaan. Met de cabrio flink onder de modder -koop vooral een witte!- keerden wij huiswaarts. (foto links boven) Lekker karretje zei ie, lekker kort schakelend pookje, en flink onder de indruk  van het vermogen aan boord.  Daags er na aan de koffietafel met het personeel wist hij de aandacht aardig vast gehouden.

Vandaag liggen de nieuwe Michelins erop. Als het weer morgen beter is kan ik weer een nieuw verslagschrijven. Hopelijk zonder zwiepers.


 

Boven: modder en nog eens modder

      02--03-08: Heel wat kilometers verder kan ik zeggen dat het steeds leuker begint te worden. Ik rij er veel open mee rond. Je moet er als het ware mee vergroeien. Ik ben er deze week mee naar Amsterdam geweest om een bezoek aan Wankel-goeroe Jaap Tijman te brengen. Die droomt van een 3-rotor Cosmo. Van hem heb ik ook veel documentatie gekregen om deze site verder uit te bouwen. Een klein probleem: zoekend stationair lopen lijkt opgelost. Zondagavond 2 maart nog even zonder kap in het donker door het dorp gescheurd. Dat had ik nog niet gedaan. De sterrenhemel was mijn deel, Grote Beer, Poolster dus ik weet waar het noorden is. Ik heb dus geen TOM-DOM navigatie nodig.

 

 

   
    ->BACK TO THE MAIN MENU